Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Daagt je uit!

Reacties

Annemie Martens, College van Bestuur PlatOO

 

 


Titia Bredée, voorzitter college van bestuur Helicon Opleidingen


Hans Fuchs, Stichting Openbare Basisscholen Helmond


Eugène Bernard, Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

Warme herinneringen bewaar ik over de besprekingen/verkenningen die wij samen hebben gedaan. Je zorg voor het welbevinden van je mensen, nu en in de toekomst, zal mij zeker bij blijven. Veel dank, Lambèrt. Geniet verder van het leven.


Cyrille van Bragt, lid college van bestuur Helicon opleidingen

 


Charles van Wettum, Rector/ bestuurder JTC / SOVOR Roosendaal

Beste Lambèrt, we hebben elkaar niet heel veel meegemaakt, maar je maakte wel altijd dezelfde indruk: rustig, beheerst, 'alles onder controle'. Je bijdragen waren altijd relevant, zonder poespas en to-the-point. Het onderwijs verliest een waarde(n)volle bestuurder, die zonder problemen deskundigheid en ervaring ter beschikking stelde, altijd bereid was om te delen en daarmee een pijler van onze 'club' was. We gaan je missen … Ik wens je een goede tijd, met alle goeds voor jou en voor allen die je lief zijn.


SWV Helmond-Peelland VO

Het SWV Helmond-Peelland VO heeft Lambèrt enkele weken geleden verrast met een video waarin zij ieder op geheel eigen wijze de samenwerking beschrijven en hun waardering hebben uitgesproken voor Lambèrt.

Van links naar rechts: Arn Bressers, rector-bestuurder Commanderij College, Elke Oegema, rector IVO Deurne, Hannie Smolders, voorzitter ACT SWV Helmond-Peelland VO, Hans Mathijssen, conrector Willibrord gymnasium, Hans Schapenk, bestuurder scholengroep Rijk van Nijmegen, Hilbert de Vries, voorzitter college van bestuur SSOE, Irma van Nieuwenhuijsen, rector Varendonck College, John van Dijen, directeur-bestuurder Emiliusschool, Lenneke Voskuil, beleidsmedewerker SWV Helmond-Peelland VO, Liesbeth van den Oever, voorzitter college van bestuur Zuiderbos, Marije Hertroijs, algemeen directeur Berkenschutse, Marja van Leeuwen, directeur SWV Helmond-Peelland VO, Paul Metzemaekers, rector OMO-scholengroep Helmond, Mark de Vries, voorzitter OPR SWV Helmond-Peelland VO, Annemieke van den Hoven, oud-voorzitter OPR SWV Helmond-Peelland VO.


Michel van den Berg, Zonnedauwgroep

Lambėrt, nagenoeg tegelijk nemen we afscheid van het onderwijs.
Jij: onderwijsman in hart en nieren. Ik: heb het moeten leren. We hebben vele ontmoetingen gehad met elkaar. Jij in jouw rol als rector/bestuurder, ik in diverse rollen. Van klant-leverancierrelatie tot lid van de RvT van Optimus waar ik laatstelijk bestuurder was. Onze wegen hebben zich gekruist en zullen dat zeer waarschijnlijk blijven doen. Ik vind je doortastend, altijd rustig, humorvol, aimabel, deskundig en getuigen van een realistische blik op de wereld en het onderwijs. Ik dank je voor de wijze lessen die ik van je heb ontvangen en hoop je spoedig weer te zien. Ik wens je samen met je gezin een mooie tijd toe.


Geert-jan Nillesen, vestigingsdirecteur Molenstraat

In het afscheidswoord van Geert-jan zitten alle 26 letters van het alfabet. Hieronder de eerste 8: 
Je neemt binnenkort Afscheid als Bestuurder. Dit afscheid komt niet onverwacht maar is voor onze school wel heel jammer. Je hebt je altijd geprofileerd als een uiterst kundige en prettige bestuurder. Voor mij ben je echter veel meer geweest dan dat. Je bent ook zeker mijn Coach geweest en hebt naar mij toe een enorme Drive laten zien. Ik heb je ervaren als een Eerlijke man, die recht door zee is. Ik wist wat ik aan je had en heb veel vertrouwen ervaren. Je bent Fanatiek en Gedreven. Of het nu gaat over de school of over onze favoriete voetbalclub, in alles liet je zien met volle overtuiging achter je keuzes te staan. Niet voor niets is één van je gevleugelde uitspraken: “bij twijfel niet inhalen”.

Het Jan van Brabant College is jou veel dank verschuldigd evenals de stad Helmond. Jij hebt absoluut bijgedragen aan de positieve groei van de stad en je hebt je hierin ook altijd ingezet voor alle inwoners van de stad, ongeacht hun achtergrond of afkomst. Mede dankzij jou is het Openbare Onderwijs sterk verankerd in stad en regio.

Lambèrt, voor de eerste en dus niet voor de laatste keer, hartelijk bedankt wat jij hebt gedaan voor de school, de stad maar zeker ook voor mij persoonlijk.


Ger Jan Onrust, afdelingsleider vwo Molenstraat

Nog niet zo lang geleden hadden we het volgende:
Voorzitter MR was een historicus
Secretaris MR was een historicus
Afdelingsleider havo was historica
Afdelingsleider vwo was historicus
Vestigingsdirecteur was historicus 
Bestuursvoorzitter was historicus

En binnenkort?
Voorzitter geen historicus
Secretaris geen historicus
Afdelingsleider havo vertrekt
Bestuursvoorzitter stopt er mee
Wat moet er van ons worden?

Maar ja, we hebben nog wel altijd de minister-president en de koning!


Ruud van Horssen, afdelingsleider Gasthuisstraat

Hoi Lambèrt, ik wil je heel veel succes wensen in de toekomst en wil je bedanken voor alle steun en het vertrouwen dat ik van je heb gekregen in de afgelopen jaren. 
Het was fijn dat je regelmatig even langskwam en dan echt de tijd nam om te horen hoe het hier op de Gasthuisstraat ging en wat er speelde. 


Iris Brugman, afdelingsleider tto Molenstraat

Beste Lambèrt,
Kundig, welbespraakt en doordacht
Ben je toch wat ontevree
Want we staan nog in de wacht
Voor een nieuw gebouw
Daarvoor was je steeds in touw
Maar je liet je niets spelden
Op je mouw
Want wat je vertelde
In de raadszaal tijdens je betoog
Had tot effect dat er wat bewoog
De gemeente kwam tot daden
Die nieuwe wegen en paden
Deed ontstaan 
Door Covid-19 
Lijkt dat nu weer van de baan
Maar je zult zien 
Wij zetten jouw strijd voort
Want dat is hoe het hoort
Als de leider met pensioen gaat
En iets belangrijks te volbrengen achterlaat

Lambèrt, dank dat je altijd voor de Jan hebt gestaan
We hebben gezien: je hebt het met heel je hart gedaan!


Verrassingsbezoek burgemeester en wethouder

Donderdag 25 juni kwamen burgemeester Blanksma en wethouder Dortmans als verrassing Lambèrt bedanken en persoonlijk afscheid nemen.


Stephan Stevens, afdelingsleider Deltaweg

Dag Lambèrt, nog éénmaal voorpaginanieuws in de krant van zaterdag 27 juni! Dat mocht ook wel na de 20 jaren dat je voor het Jan van Brabant je diensten hebt bewezen.  Daaruit maakte ik op dat je prettig kunt terugkijken. Hoewel je werkzaamheden niet altijd voor alle personeel in beeld waren weet ik dat je op jouw functioneringsniveau veel hebt kunnen betekenen voor onze school.

Meedenkend rondom ontwikkelingen onderwijs, facilitering personeel, huisvesting, management en vele andere zaken, heb je veel mogelijk gemaakt en mede gerealiseerd. Daar wil ik je hartelijk voor dank zeggen. Ik vond het prettig als je af en toe eens binnen liep en op je gemak informeerde naar de beslommeringen die mij bezighielden. Altijd met wat humor en realiteitszin.

Dat er personele gevolgen zouden komen naar aanleiding van de krimp stond wel vast maar heb je toch tot dit jaar kunnen voorkomen. Daarmede goed op onze portemonnee gepast dus. Begreep van je dat je niet gaat achteroverleunen maar dat had ik ook niet verwacht. Je zult nog wel in de nodige bestuurlijke gremia en op het boerenland actief blijven.

Ik vind het jammer dat de algemene situatie nu je afscheid anders vorm heeft gegeven dan gepland. Ik wens je een hele prettige toekomende tijd toe samen met Wilma en je (klein) kinderen.

Hartelijk dank voor je inzet en betrokkenheid.


Lisette Jansen, afdelingsleider havo Molenstraat

Beste Lambèrt, nadat je ruim 20 jaar je beste krachten gewijd hebt aan het openbaar onderwijs in Helmond en natuurlijk in het bijzonder het onderwijs op het Jan van Brabant College, ga je nu genieten van je kleinkinderen. Een mooier doel kun je je bij je pensionering niet wensen. Ik heb mogen meemaken dat het Jan van Brabant College onder jouw bewind groeide tot een bloeiende scholengemeenschap waar alle kinderen van elke afkomst en elk niveau terecht kunnen, of het nu op de Molenstraat, de Deltaweg of de Gasthuisstraat is. Je hebt je ervoor ingezet om al deze leerlingen onderwijs te bieden. Allemaal kregen ze de kans om zich te ontwikkelen en daarmee een goede plaats in de maatschappij te verwerven, dit alles met respect voor ieders eigenheid en ieders mogelijkheden. Dat is voor een belangrijk deel jouw verdienste geweest en daar mag je trots op zijn.
Dat je uiteindelijk niet al je doelen hebt kunnen verwezenlijken is jammer maar tegen een pandemie ben zelfs jij niet opgewassen. Je laat het Jan van Brabant College achter als een gezonde, bloeiende school met een deskundig bestuur, een sterke schoolleiding en fantastische medewerkers. Met deze basis zal de school, ondanks alle ontwikkelingen die nog komen gaan, nog een lange toekomst tegemoet gaan.


Dirk-Jan Hogervorst, afdelingsleider Deltaweg

Beste Lambèrt, ik heb je als een fijne collega / bestuurder ervaren. Duidelijk en hart voor de zaak. Ik wil je vanuit mijn rol als afdelingsleider bedanken voor de coaching en wijsheden die ik van je heb mogen ontvangen. Daarnaast was je er voor mij op de momenten dat er lastige zaken met ouders speelden. Ik waardeer de steun die ik toen van je heb gekregen. Ik wens je alle goeds toe in de toekomst.


Lisette Branten-van Hoof, Raad van Toezicht, Rotary

Dag Lambèrt, wij kennen elkaar al heel wat jaren. Ik heb jou leren kennen als een zeer aimabel mens. Een kundig mens ook. Jouw school, de leerlingen, de maatschappij hierom heen stonden altijd voorop. Dat was jouw missie. Verder sta en stond ik versteld van jouw dossierkennis. Hier kon altijd een beroep op worden gedaan. Daarnaast weet ik dat je je altijd hebt ingezet voor mensen in de samenleving die het moeilijk hebben, ook buiten de school om. Ook hiervoor een pluim. Lambèrt, hartelijk dank voor jouw inzet, missie en resultaten. Het ga je goed. Geniet samen met Wilma van jouw pensioen. Jou kennende zal jouw tijd al snel weer gevuld zijn.


Thomas Kok, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, veel geluk en gezondheid voor de toekomst. Geniet ervan!


Roel Graafmans, Jan van Brabant College

Beste Lambert, het werk zit er op. Ik wil u veel geluk toewensen en natuurlijk de nodige ontspanning. Dank je wel voor de persoonlijke interesse die u altijd heeft getoond. Ik heb dat altijd knap van je gevonden (aangezien het grote personeelsbestand) en als zeer prettig ervaren. Dank u wel.


Leenderd van der Deijl, Arentheem College

Beste Lambèrt, gedurende ruim 13 jaar heb ik in ORION-verband, en later ook in het onvolprezen samenwerkingsverband, veel met jou mogen samenwerken, en dat was altijd plezierig en vruchtbaar. Wat mij opviel was dat jij je immer en zonder enige reserve inzette voor het 'algemeen belang'. Je had een hekel aan 'spelletjes' en verborgen agenda's. Je haalde geregeld spreuken van je moeder zaliger aan om ons belangrijke lessen bij te brengen. Voor jou - en gelukkig ook voor vele anderen! - gold in sterkte mate 'afspraak is afspraak'. Ja is ja, en nee is nee. Hoewel onze scholen nog in enige mate concurrenten waren, speelde dat in onze contacten nooit een rol. We werkten samen op basis van vertrouwen en dat heb ik altijd bijzonder gewaardeerd. Hartelijk dank voor de prettige samenwerking en de fijne contacten! Ik wens je alle goeds toe voor de levensfase die nu volgt. Uiteraard hoop ik dat we contact met elkaar zullen blijven houden, sterker nog, daar ga ik van uit. Hartelijke groet, en het ga je goed!


Joni van Lieshout, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, dank voor jouw harde werk en inzet voor onze school. Ondanks dat ik pas 5 jaren werkzaam ben op het Jan van Brabant, heb ik wel jouw passie voor onze school en het onderwijs mogen ontmoeten en ervaren. Ik heb je ook persoonlijk mogen leren kennen, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog regelmatig terugdenk aan het personeelsuitje op de golfbaan waarbij ik je haast raakte met mijn slag. Ik dacht ''daar gaat mijn baan'' maar gelukkig liep het goed af. Sindsdien heb ik nooit meer een golfclub of -bal aangeraakt... Bedankt voor jouw enthousiasme en gedrevenheid voor onze school. Ik hoop dat we dit kunnen en mogen voortzetten in de jaren die nog gaan komen. Geniet van je pensioen en wie weet treffen we elkaar nog eens.


Tom Reichrath, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, ik heb je in de afgelopen jaren leren kennen als een man met hart voor de zaak. De belangen van het Jan van Brabant College werden altijd voorop gezet. Kritische vragen of vragen die de diepte in gingen tijdens een van de vergaderingen waren nooit een probleem, want je bereidde je altijd tot in detail voor. Ik heb deze samenwerking als zeer plezierig ervaren. Ik wil je heel veel geluk, rust en plezier toewensen in de aankomende periode en heel veel succes met alle uitdagingen, projecten en andere werkzaamheden die nog op je pad terecht zullen komen. Het ga je goed.


Marleen van Kempen, Jan van Brabant College

Lambèrt, heel hartelijk dank voor de gesprekken, de steun, belangstelling en hulp in de afgelopen jaren. Vooral je rust en duidelijkheid hebben erg geholpen op de momenten die ertoe deden. Erg jammer dat een persoonlijke handdruk niet kan worden gegeven. Ik wens je heel veel geluk in de toekomst. Geniet!


Huub Willems, Jan van Brabant College

Na 20 jaar onderwijservaring begon ik in 2002 op het Jan van Brabant College aan een nieuw avontuur. Ik ben je nog steeds dankbaar voor de ondersteuning die je me tijdens de moeilijke beginperiode op "De grote Jan" hebt gegeven. En nu, 18 jaar later, gaan we allebei deze mooie school verlaten. Het ga je goed.


Maureen Rijs, Jan van Brabant College

Lambèrt, bijna 20 jaar hebben we met plezier op "het Jan" samengewerkt. Kees en ik zijn elkaar tegen gekomen op de "kleine Jan" en ons gezin is ontstaan, dankzij het Jan van Brabant en mede dankzij jouw aannamebeleid ;) Bedankt voor de fijne jaren. Geniet van het pensioen samen met jouw vrouw, kinderen en vrienden. Geniet van het goede leven.


Carel Dahmen, gepensioneerd beleidsadviseur gemeente Helmond

Lambèrt, wij kennen elkaar al sinds de jaren negentig toen de ROC vorming gestalte kreeg en ik de kar mocht trekken van de MBO fusies in Helmond, uiteindelijk resulterend in ROC Ter AA. Voordat je naar de Jan van Brabant kwam was je geïnteresseerd in het onderwijs in de regio Helmond. Vanuit jouw provinciale functie heb je steun gegeven aan ons streven naar een eigen ROC. In jouw beginperiode in Helmond kwamen wij elkaar frequent tegen rond de schaalvergroting in het katholiek VO en de relatie hiervan tot het openbaar VO. Diepgewortelde antipaapse gevoelens staken de kop op in de Helmondse samenleving waardoor een VO-structuur van beide denominaties geen haalbare kaart bleek te zijn. Enkele jaren later ontmoetten we elkaar in het SWV VO-SVO waar ik de coördinatie van mocht verrichten. Daarin heb ik steeds jouw steun mogen ervaren in het streven tot evenwichtige verhoudingen te komen in het VO in stad en regio. In die tijd was een machtsevenwicht erg belangrijk tussen enerzijds OMO en anderzijds het openbaar en algemeen bijzonder onderwijs. Een mooie anekdote uit die tijd was mijn onderzoek naar de achtergronden van de keuze voor het openbaar VO van enkele Liesselse jongeren. Hoe gevoelig deze keuze lag bleek uit de vethitte discussies met de Deurnese schoolleiders. Gelukkig liggen die jaren ver achter ons en kunnen we ons dit anno 2020 niet meer voorstellen.Het is vooral ook door jouw inzet dat de verhoudingen zijn genormaliseerd (en reken maar dat Antoinette werk gaat maken van de gelijkheid in de huisvestingsbekostiging 😏). Lambèrt je was voor mij meer dan een collega. Als ik het in mijn functies even moeilijk had kon ik altijd rekenen op een open deur aan de molenstraat in die prachtige directiekamer. Voor mij is het alweer zes jaar geleden en het lijkt wel de dag van gisteren -zeker als ik dit opschrijf. Lambèrt het ga je goed! Blijf dingen in het onderwijs ondernemen! en we komen elkaar vast wel eens tegen al is het maar op Facebook 😀.


Bart van der Meijs, Stichting Neutraal Onderwijs Wilhelmina

Beste Lambèrt, vele jaren - (hoeveel weet ik niet eens) - gezamenlijk het onderwijs in Helmond mede enige gemeenschappelijke vorm gegeven (vooral OHS en OOGO). Jij vanuit het VO voor de Jan van Brabant op jouw karakteristieke manier, nadenkend - vele zijden belichtend - ook reflecterend - immer met respect reagerend en collegiaal. Helaas geen "live" momentje om elkaar flink de handen te schudden, absoluut meer uit het oog maar zeker niet minder uit het hart. Vooral veel geluk, gezondheid en succes in het leven na Jan.... Van harte gegroet, mede namens Team, Bestuur en MR Wilhelminaschool


Bas Knapen, LX architecten

Beste Lambèrt, dank voor de jarenlange prettige samenwerking en dank voor het vertrouwen dat je in ons hebt gehad. We herinneren jou als een open minded, toegankelijk en inspirerend persoon. Samen hebben we Jan van Brabant jaar na jaar een beetje mooier mogen maken! Namens het team van LXarchitecten.


Leo Swaans, Brabants Overleg Vakantieplanning

Beste Lambèrt, vanuit m'n eigen ervaring kan ik iedereen aanraden om gewoon met pensioen te gaan wanneer daar de tijd voor is. En die tijd is voor jou gekomen. We hebben enige jaren meer dan prettig samengewerkt in het BOV. We waren prima sparringpartners en jouw inbreng heb ik al die jaren als zeer waardevol en prettig ervaren. Dank daarvoor. Het BOV was een van die clubjes waar gelukkig alleen maar over vakantie werd gesproken. Helaas kan ik je niet persoonlijk de hand schudden. Bel of mail me een keer na de zomer, dan gaan we samen ergens lunchen. Ik wens je een mooie zomer toe en voor daarna veel wijsheid, tijd en doe de dingen die je graag doet.


Peter Snijders, burgemeester gemeente Zwolle

Beste Lambèrt, met heel veel genoegen en plezier denk ik terug aan ons bestuurslidmaatschap van VOS/ABB, de werkgeversorganisatie voor het openbaar onderwijs. In een transitiefase zijn we beiden door toenmalig directeur Ritske van der Veen gevraagd om het bestuur te komen versterken en een nieuwe weg in te slaan. Met jou in het bestuur was er durf, slagkracht en continuïteit! Maar bovenal altijd de menselijke maat en het vertrouwen om met elkaar de goede dingen te doen. Dank voor wat je voor het onderwijs maar vooral voor jongeren hebt betekend. Kansen geven om tot ontwikkeling te komen! Veel plezier in je volgende levensfase en altijd van harte welkom in de mooie Hanzestad Zwolle.


Bart Verstijnen, teamleider Strabrecht College

Beste Lambèrt, dank voor het ‘runnen’ van het Jan van Brabant de afgelopen decennia. Toen ik zelf nog leerling was van de vestiging aan de Molenstraat zag ik je binnenkomen. ‘Een jonge frisse man’ die aan het roer kwam. In al die jaren, de mooie foto’s zijn daar het bewijs van, is dat jonge er wel een beetje af gegaan, maar dat frisse is altijd gebleven. Op verschillende vlakken hebben we met elkaar samengewerkt en daarbij was het voor mij persoonlijk erg inspirerend hoe je beslissingen nam, zaken verwoordde en tegen zaken aankeek. Tot aan je pensioen toe zo scherp als een mes. Het meesterwerk waarmee jij afscheid wilde nemen; de nieuwbouw/verbouw van de vestiging aan de Molenstraat, komt helaas genoeg niet samen met je afscheid van het Jan van Brabant. Echter, heb je precies in de lijn zoals we jou kennen op een duidelijke manier aandacht gekregen voor dit onderwerp, waardoor dit in de toekomst vast voor elkaar komt. Dank voor de samenwerking. Geniet ervan.


Peter Sanders, Security Professionals

Weinig mensen hebben zo een positieve indruk op me achtergelaten, als Lambert deed. Niet alleen als zakelijke relatie maar juist ook als mens. Iemand waar het naast dat het prettig is om met hem om te gaan je ook telkens laat vertrekken met het gevoel dat je beter bent geworden van het gesprek. Lambèrt, ik wens je heel veel succes en geniet van de toekomst want dat is wat je toekomt.


Jos Kusters en Yvonne Kops, Raad van Bestuur vereniging OMO

Beste Lambèrt, dank voor vele jaren collegiale samenwerking in Helmond ten behoeve van alle leerlingen uit de stad en de nabije omgeving. Graag zetten we die samenwerking voort met Geert-jan Nillesen. We wensen jou een actieve en gezonde toekomst toe. Met een hartelijke groet op afstand.


Jos Bosch, voormalig rector Pius X-College Bladel

Beste Lambèrt, binnen ORION-verband hebben we samen een mooie en inspirerende tijd doorgemaakt. Het was erg prettig om met jou samen te werken. Heel veel zaken op het domein van bedrijfsvoering werden door jou gecoördineerd of geregeld voor de scholen. Jouw stijl van werken kan ik het beste typeren als doelgericht en pragmatisch. Daardoor werden zaken snel en efficiënt geregeld . Tijdens de rectorenreis naar Canada hebben we regelmatig intensief met elkaar gesproken, daardoor hebben we elkaar beter leren kennen. Door jouw betrokkenheid , passie maar vooral inzet is het algemeen toegankelijk onderwijs in Helmond excellent op de kaart gezet. Het gaat je goed Lambert! Gun jou en je naasten een mooie, fijne en vrij te besteden tijd in goede gezondheid!


Jan Hendrikx, voorzitter Reizigersoverleg Brabant

Beste Lambèrt, namens het bestuur van Reizigersoverleg Brabant wil ik je hierbij hartelijk bedanken voor je inzet en betrokkenheid. De afgelopen 9 jaar heb je als lid van de algemene ledenvergadering de belangen van de Orion scholen op het gebied van openbaar vervoer steeds weer kunnen behartigen. Je altijd alerte aanwezigheid was een aangename en waardevolle toevoeging tijdens onze bijeenkomsten. Wij wensen je veel geluk.


Hans van Kessel

Hoi Lambèrt, ooit moet het er van komen, afscheid en je carrière afsluiten. Jammer dat het niet kan gaan met een receptie en festiviteiten, maar even goed wens ik je een heel plezierige komende tijd toe. Je hebt je klus geklaard en naar tevredenheid!


Hanneke Kerkhof, Jan van Brabant College

Dag Lambèrt, bedankt voor de fijne samenwerking. Heel veel plezier en gezondheid gewenst in je verdere avonturen.


Khalid Saber, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, als secretaris van de GMR hebben we de afgelopen jaren vaak moeten overleggen. Op een of andere manier duurden de vooroverleggen altijd net wat langer dan ik had gepland :). Nooit erg gevonden, want naast het voorbespreken van zware agendapunten was er altijd ruimte om over andere zaken te praten. Open, benaderbaar, deskundig en met passie heb jij je ingezet voor het Jan van Brabant. Dank voor de prettige samenwerking. Geniet van je welverdiende pensioen.


Ger Jacobs, voormalig docent Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, we hebben elkaar zo'n kleine 10 jaar gekend. Van het begin af aan wisten we wat we aan elkaar hadden. Het ging niet altijd even goed, maar over een ding waren we het roerend eens, "We waren er voor de opgroeiende burger van een complexe wereld". Dat beseften we allebei en we hebben ieder voor 100% op onze eigen manier aan dat adagium vormgegeven. Het klinkt gek, maar misschien heb ik je na mijn afscheid nog beter leren kennen dan daarvoor. Jij was er bij de begrafenis van mijn vader. Jij was er bij mijn promotie in Leiden. Ik vond het dan ook een eer en het inlossen van een ereschuld toen jij mij vroeg een toespraak te houden tijdens de feestelijke viering van 150 jaar Openbaar Onderwijs in Helmond. Ik wens jou, je vrouw, je kinderen en kleinkinderen veel geluk en een goede gezondheid gedurende jouw naschoolse leven. Ik kan je alvast verklappen dat het echt genieten is. Als je het zou kunnen horen zou ik nu "Toen de hertog Jan kwam varen" inzetten, maar helaas...... Hartelijke groet en geniet ervan.


Nathalie Peijs, PvdA Helmond

Beste Lambèrt, heel veel dank voor al jouw inzet voor Helmond en vooral de Helmondse kinderen en jongeren. Mijn stoeltje veranderde de afgelopen jaren nogal eens, maar overal kwam ik jou tegen. Dat zegt wel wat over jouw bevlogenheid en betrokkenheid. Je bent zeker geen typische bestuurder, maar hebt je voeten altijd in de spreekwoordelijke klei gehouden, je weet wat er speelt op jouw scholen, kent je leerlingen en dat vind ik een groot compliment. Het ga je goed!


Christon van Vught, CvV Rechtspraktijk BV

Hallo Lambèrt, dank voor de plezierige samenwerking en het vertrouwen. Ik hoop dat je gaat genieten van je pensioen en wens je voor de toekomst alle goeds, een goede gezondheid en heel veel geluk!! En wellicht tot ziens.


Ali Saatci, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, wat ik heel goed aan je vond, is dat je altijd een praatje maakte met je personeel en vroeg hoe het welbevinden was. Dat zal altijd op mijn netvlies blijven. Geniet van je vrije tijd en van een welverdiende pensioen. Het ga je goed.


Greetje Heijmans, voormalig rector Lorentz Casimir Lyceum

Dag Lambèrt, wat jammer dat het geen groots afscheid kon worden. Want je hebt ontzettend veel betekend voor je school en ook voor Orion. In dat verband heb ik je leren kennen: een collega waar je nooit tevergeefs een beroep op deed. En waar ik fijne gesprekken mee had. Soms vaderlijk advies, soms collegiale steun. Ik heb er goede herinneringen aan! Geniet samen met Wilma van de tijd die voor je ligt.


Marieke Reuter, B&T

Beste Lambèrt, we hebben weinig herinneringen op het Jan van Brabant, maar zoveel meer aan de andere kant van de wereld. We hebben ons, samen met jouw Orion collega's, mogen verwonderen om de Chinese cultuur, de gebruiken, de gesprekken en de rituelen. Maar bovenal hebben we ons verwonderd over het Chinese onderwijs. Het was een voedingsbodem voor mooie gesprekken waar jouw diepe waarden voor 'goed onderwijs', 'recht doen aan álle leerlingen' en 'kansengelijkheid' indruk op mijn maakten. Jouw oprechte aandacht voor de mens, de trots waarmee je sprak over de mensen die je liefhebt om je heen staan hebben mij geraakt. Dank voor deze mooie herinneringen, je bent een mooi mens met een groot hart.


Hans Dubach, Arroyo B.V.

Beste Lambèrt, via de Rotary hebben wij elkaar de afgelopen jaren beter leren kennen. Eerst als disgenoten, maar uiteindelijk levert wekelijks een half uurtje met anderen aan tafel zitten niet werkelijke verbondenheid. Jouw stille kracht, die ongeëvenaard is zowel qua stilte als qua kracht, heb ik pas goed leren kennen door de aanpak van een gezamenlijke 'uitdaging', te weten het jaarmeisje Laine uit Canada, dat door onze Rotaryclub werd geadopteerd en een aantal maanden bij verschillende Rotaryleden verbleef, waaronder bij mij en Merieke. Zij bezocht ook De Jan en ze had het in veel opzichten niet gemakkelijk. Vanuit jouw functie heb jij in alle rust, maar ook met vaste hand, en met warmte, de optimale omstandigheden geschapen om haar in staat te stellen haar verblijf tot een succes te maken. Met name tóen ontstond er wat mij betreft een verbondenheid, die mij lang zal heugen, in positieve zin. In Helmond zeggen ze 'groute smoel, ginne skrik'. Jij doet het anders: geen grote bek, maar ook geen schrik. Je stelt je doelen, je kiest je mensen zorgvuldig en stimuleert ze optimaal. Gezamenlijk wordt het doel bereikt. Klasse, chapeau. Het ga je goed.


Leonore Assies, Bibliotheek Helmond-Peel

Beste Lambèrt, in uw loopbaan kwamen we elkaar een aantal keren tegen, met name tijdens grotere bijeenkomsten over kansen voor jeugd en jongeren en de invulling van het programma Tel mee met Taal in Helmond. Ik herinner me vooral uw drive; u bent een sympathieke man met hart voor de Helmondse jongeren en visie op het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid bij deze doelgroep. Dat hebben wij bij de bibliotheek ook hoog op onze agenda staan. Dank voor de fijne samenwerking en geniet van het welverdiende pensioen!


Monique van Roosmalen, Sondervick College

Dank voor de prettige samenwerking in de beginjaren van het samenwerkingsverband Helmond-Peelland. We hebben daar met pionieren als pilot de eerste schreden gezet in het vormen van de nieuwe samenwerking. Ik wens je in de toekomst vele mooie jaren toe.


Alma van Bommel, ds. Pierson College

Beste Lambèrt, met veel plezier heb ik in ORION-verband lange tijd met jou mogen samenwerken. Ik heb je leren kennen als een bevlogen bestuurder, met passie voor het onderwijs, met oog en hart voor leerlingen en medewerkers. Heerlijk nuchter, met humor en het vermogen te relativeren, een echte levensgenieter! Wijs, ervaren, altijd collegiaal! Groot kunnen denken, maar ook steeds het kleine kunnen zien en waarderen. Ik heb genoten van onze samenwerking en ga het contact met jou zeker missen! Veel geluk en plezier gewenst! Op naar een leven zonder volle agenda's, met tijd voor andere dingen. Geniet samen met je vrouw, kinderen en kleinkinderen in goede gezondheid van een mooie toekomst! Beslist tot ziens!


Dorien Leijte, Jan van Brabant College

Hallo Lambèrt, 'Zonder wrijving geen glans', waren jouw gevleugelde woorden en dat heb ik meer dan eens mogen horen toen ik deel uitmaakte van de GMR. Je handelde altijd in het belang van de school, probeerde je me duidelijk te maken, maar ik zag dat vaak anders. Uiteindelijk komt alles goed. Ik wens je voor de toekomst veel geluk en dat zal, jou kennende, niet zonder werk zijn. Het zou ook jammer zijn van je kundigheid en ervaring. Tot ooit!


Job Christians, Onderwijs Maak Je Samen

Beste Lambèrt, na een boeiende carrière in het onderwijs gaat er voor jou een nieuwe fase van het leven in. Meerdere malen hebben we elkaar gesproken, veelal om onder het genot van een kop koffie bij te praten en de onderwijsarena te beschouwen. Altijd kwam duidelijk jouw hart voor de Jan naar voren in deze gesprekken. Zo'n gepassioneerde bestuurder gun je elke onderwijsinstelling. Dank voor het vertrouwen voor de keren dat we een bescheiden bijdrage mochten leveren aan het onderwijs op de Jan van Brabant. Dat hebben we bijzonder gewaardeerd. Ik wens jou en de jouwen alle goeds en hoop van harte je nogmaals te treffen ergens in het land.


Saskia Heunks, Trion Opleidingsschool

Beste Lambèrt, als belangrijk lid van het Trion bestuur heb jij er de afgelopen jaren voor gezorgd dat het Jan van Brabant College op de kaart is komen te staan als onderdeel van de Trion Opleidingsschool. Het Jan van Brabant is daarmee niet alleen een plek waar leerlingen welkom zijn en mogen leren, maar ook een plek waar aankomend docenten een veilige en stimulerende leeromgeving vinden om het beroep te leren. Jouw geloof in het belang hiervan en je vasthoudendheid om dit van de grond te krijgen hebben dit mogelijk gemaakt. Dank voor alles wat je voor Trion hebt betekend. Heel veel geluk en goede gezondheid toegewenst, we zullen je missen. Het ga je goed Lambèrt!


Ria Maelissa, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, In het zelfde jaar begonnen en in het zelfde jaar het vertrek bij het Jan van Brabant. Dank je wel voor de goede samenwerking, jij hebt alles voor de school gedaan wat maar mogelijk was. Veel gezondheid, geluk en geniet met Wilma van de kinderen en kleinkinderen.


Hans Lortye, voormalig directeur LXarchitecten

Beste Lambèrt, graag had ik van jou persoonlijk afscheid willen nemen, net zoals jij anderhalf jaar geleden ook op mijn afscheidsborrel aanwezig was. Helaas gaat dat niet. Als vertegenwoordiger van ons architectenbureau heb ik veel mooie herinneringen aan de diverse bouwprojecten die gerelateerd zijn aan het Jan van Brabant College. Mijn Helmondse carrière begon ermee (de verbouwing van de Paterskerk tot aula, docentenkamer en bibliotheek in 1989), en eindigde ermee (de nieuwe uitbreiding van de Kleine Jan aan de Deltaweg in 2019). Een periode van maar liefst 30 jaar! In de tijd dat jij aan het roer stond heb ik jou als een kundige en plezierige opdrachtgever en contactpersoon ervaren. Regelmatig wist je op diplomatieke wijze eventuele oneffenheden glad te strijken. Voor het vertrouwen, dat je sinds jouw start bij het Jan van Brabant College in ons bureau en mij als architect gesteld hebt wil ik je dan ook van harte bedanken. Ongetwijfeld ga je vanaf nu andere interessante en zinvolle dingen doen. Ik wens je daarbij veel succes en plezier.


Hanneke van Beeck, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, de tijd van werken is voorbij.... Genieten van de andere mooie dingen in het leven is gekomen... Heel veel geluk en gezondheid gewenst, moge je er vele jaren van genieten, dat is je van harte gegund!


Corrie Pepping, voormalig vestigingsdirecteur Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, het klopt inderdaad, dat ene dossier “nieuwe huisvesting Molenstraat” (ED 27-6-2020) niet afgerond…. Vanaf mijn start als vestigingsdirecteur aan de Molenstraat in oktober 2006, heeft bouw, nieuwbouw en verbouwing altijd op de agenda van ons directieoverleg gestaan. En gebouwd hebben we! 
Vierde verdieping op het C-gebouw, verbouwing van de derde verdieping C-gebouw, vervanging van het klassieke laboratorium A-gebouw, algehele renovatie A-gebouw, verbouwing aula en receptie, verbouwing personeelskamer, renovatie mediatheek, renovatie D-gebouw, ingebruikname en inrichting E-gebouw. Het was een geweldige uitdaging waar we samen ook met veel genoegen en passie aan gewerkt hebben. Voor die prachtige locatie aan de Molenstraat, het hart van Helmond, een veilige én plezierige plek voor leerlingen en personeel, met alle voorzieningen voor goed en eigentijds onderwijs. 
Naast bouwen in fysieke zin, had ook het bouwen aan de kwaliteit van het onderwijs en het team onze voortdurende aandacht: het vormgeven van het bèta-profiel, de introductie van het tweetalig onderwijs, de Brainportschool, de permanente investering in kunst en cultuur en de aandacht voor leerlingen met een zorgvraag. Met op alle onderdelen steeds de structurele vraag: gaat het goed, kan het beter?
Dat ene dossier mag dan niet afgerond zijn binnen jouw termijn, je hebt er wel voor gezorgd dat de kracht van de vestiging Molenstraat “staat als een huis”, dat overdraagbaar is naar welke nieuwe huisvesting dan ook. Dat heb je vooral gedaan door zelf te geloven in wat je doet, de mensen om je heen te stimuleren maar ook te steunen waar nodig, en altijd met open vizier tegemoet te treden. Leiderschap pur sang. Helmond heeft geboft met jou, de Molenstraat heeft geboft met jou, het Jan van Brabant College heeft geboft met jou en ik heb geboft met jou.

Alle goeds, geniet samen met Wilma, kinderen en kleinkind van de mooie dingen in het leven.


Henny van de Wetering

Beste Lambèrt, als je me 50 jaar geleden had verteld dat je het onderwijs in zou gaan had ik je niet geloofd. Dat geldt overigens ook voor mijzelf. Desondanks hebben we allebei onze plek in het onderwijs gevonden. In jouw geval heb je veel aspecten van het onderwijs mogen leren kennen. Je hebt zelf onderwijs ondergaan, je hebt les gegeven, je bent planmatig met het onderwijs bezig geweest, je hebt leiding gegeven, je hebt onderwijs vorm gegeven, en ook in de randen rond het onderwijs ben je actief geweest. Je kunt terugkijken op een geweldige carrière! De waardering voor jou is dan ook enorm. Dat heeft zeker ook te maken met jouw betrokkenheid, jouw integriteit, jouw onuitputtelijke energie en jouw altijd aanwezige inzet. Je hebt een groots afscheid verdiend en dat is door de omstandigheden in een andere vorm gegoten, maar de intentie om waardering uit te spreken is er niet minder om. Alle lof voor jou! Geniet van alle dingen die jou nog te wachten staan. En geniet ook in de vrijkomende tijd van Wilma, je kinderen en hun partners en je kleinkinderen. Je verdient een geweldige tijd als gepensioneerd onderwijsman. Dat gaat ongetwijfeld lukken, zoals tot nu toe ook alles uitstekend gelukt is.


Baukje van Lieshout

Beste Lambèrt. Dan is ineens het moment daar dat je afscheid gaat nemen van het werkzame leven. Afscheid van een school waar je duidelijk een groot hart voor hebt/had. Ik wil je bedanken voor de persoonlijke aandacht die je voor iedereen had. In de voor mij moeilijke tijden was dat ene praatje of die ene vraag gerustellend en zeer prettig! Als school gaan we een gedreven man verliezen. Zou je graag persoonlijk bedanken, maar dat is nu even niet zoals het kan. Wens jou met jouw gezin en familie alle goeds toe in de toekomst. Geniet van het welverdiende pensioen!


Astrid Verhage

Beste Lambèrt, bedankt voor de fijne samenwerking heel veel geluk en gezondheid voor de toekomst. Het enige wat je nu nog staat te doen is genieten van je welverdiende pensioen, samen met je vrouw, kinderen en kleinkinderen.


Sandra van den Berg, Jan van Brabant CollegeAd van Hest, voormalig voorzitter Raad van Toezicht

Beste Lambèrt, eerst als bestuurslid later als lid en als voorzitter van de raad van toezicht heb ik jou leren kennen als een betrouwbare, consciëntieuze en energieke rector/bestuurder. Het is prettig samenwerken met jou, in de eerste plaats omdat je een fijn mens bent die liefde en respect heeft voor zijn college c.q. de leraren en de leerlingen. In de tweede plaats omdat je professionaliteit koppelt aan werken in een goede sfeer, in onderling vertrouwen, niet zoekend naar de confrontatie maar naar samenwerking en verbetering. In al die jaren stond je voor Jan van Brabant, sterker nog je was Jan van Brabant. Je zult ongetwijfeld nog enige jaren bestuurlijk actief blijven op verschillende gebieden. Ik wens je veel succes en een goede gezondheid in deze nieuwe fase van je leven.


Arn Bressers, Commanderij College

Hallo Lambèrt, een videoboodschap had ik al via het SWV gedaan, daarom nu een geschreven boodschap vanuit mijn kant. Ik heb ontzettend fijn met je samen kunnen werken. En doe dat nog steeds. Je nuchtere kijk, droge humor en constructief denken over de vraagstukken zorgen ervoor dat ik steeds met plezier uitkijk naar de momenten dat ik met je kan samenwerken. De laatste tijd is de samenwerking nog verder geïntensiveerd en hebben we ook vele telefoon-gesprekken met elkaar gevoerd. Ik kijk er met heel veel plezier op terug. Het is ontzettend fijn om met iemand als jou zoveel te kunnen spiegelen. Het is leerzaam en vooral ook plezierig geweest. Dat zal ik gaan missen. Het ga je goed Lambèrt. Graag tot ziens en nogmaals hartelijk dank voor alles!


Mariëtta van Asten, gepensioneerd, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, ik begin met een paar steekwoorden, die jou van alles zullen zeggen. Het begin: Helmond, 1998, kermis, rector Stedelijke Scholengemeenschap Jan van Brabant, Vier jaar later: 2002, verzelfstandiging, bruidsschat, dienstbodekamertje zolder Het einde: in 2016 ging ik al met vervroegd pensioen. Een goede en heel fijne werkrelatie/samenwerking van 17 jaar, eerst op afstand, maar vanaf 2002 een stuk dichterbij. Ik heb in deze tijd veel van je geleerd. Bedankt voor alle steun en vertrouwen, die ik altijd van je heb gekregen. Stilzitten is een woord, dat in jouw woordenboek niet voorkomt. Niets doen is ontzettend moeilijk voor je. Jammer dat een persoonlijke handdruk nu even niet kan. Geniet van je vrijheid en van je pensioen, je hebt vast nog veel te doen! Martin en ik wensen jou, Wilma en (klein-)kinderen nog heel veel jaren in goede gezondheid.


Kees Rijs, Jan van Brabant College

Lambèrt, een jaar of twintig geleden werd ik door jou uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek. Door dat gesprek voelde ik me meteen thuis op 'De Jan'. Ik wil je daar nog voor bedanken, het heeft me veel goeds gebracht! Geniet van je welverdiende pensioen! Maak er een prachtige tijd van samen met je gezin.


Frans Mulder, BMC

Beste Lambèrt, met buitengewoon veel plezier heb ik de afgelopen (15?) jaar met jou samengewerkt in allerlei trajecten. Wat mij daarin opviel was de mooie balans die jij altijd wist te bewaren tussen aan de ene kant oog voor de belangen van jouw eigen organisatie en aan de andere kant de belangen van de regio. Ik zal onze samenwerking missen! groet en beleef veel plezier aan de ruimte die je nu krijgt.


Aziz Ameziane, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, ik heb jou leren kennen als een sterke bestuurder en prettig in de omgang. Wat ik vooral aan jou waardeer is dat jij geregeld een praatje komt maken en oprecht interesse toont in de medewerkers. Geniet van je welverdiende pensioen en wens je veel gezondheid toe.


Roel Schepers, Canon

Beste Lambèrt, bedankt voor de enorm prettige samenwerking en het vertrouwen dat je altijd in ons hebt gehad. Ik heb onze open en constructieve gesprekken altijd enorm gewaardeerd. Jouw inspirerend enthousiasme over het Jan van Brabant, maar zeker ook het onderwijs blijft mij bij. Voor nu, geniet van alle dingen die je gaat doen, maar geniet ook van de herinneringen. Hopelijk kan ‘Ons PSV’ een positief steentje bijdragen aan mooie, nieuwe herinneringen. Het ga je goed!


Jacques Gardien, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, wat ik me herinner aan jou is dat je altijd informeerde naar hoe het ging. Je had oog voor het welzijn van de medewerkers, je was attent. Je zei eens tegen mij als je lang in het arbeidsproces wil kunnen blijven deelnemen, jezelf moet afvragen “wat kan ik nog.” Die woorden ben ik niet vergeten. Ik heb de filmpjes van je zoon Bart bekeken: zijn rondreis in Korea. Je zou nu tijd hebben om daar (nogmaals) naar toe te gaan. Helaas door Corona is dit niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor jouw afscheidsreceptie, die niet kan plaatsvinden. Dus moet het afscheid op deze manier. Lambèrt ik wens je alle goeds toe in de komende nieuwe periode van je leven.


Sandra Verbruggen, Bildung Brabant

Beste Lambèrt, we kennen elkaar al vele jaren. Via een prettige zakelijke samenwerking en vooral ook door jouw deelname aan de intervisiegroep die de weidse naam Carpe Diem kreeg. In deze intervisiegroep bespraken schoolleiders en bestuurders dilemma’s en leerpunten. Je had daar een prettige en opbouwende bijdrage. Enigszins beschouwend, altijd positief. Ook lang nadat de groep als intervisiegroep beëindigd was, hielden we als groep nog contact. Je was ook bij mijn afscheid, wat ik zeer op prijs stelde. Ik wens je een hele prettige tijd toe, met alle gelegenheid om te doen wat je graag doet, zonder tijdsdruk, genietend van een terugblik op een mooi, actief werkend leven. Alle goeds gewenst.


Johan Struik, Fontys Hogescholen

Beste Lambèrt, ik heb bijna acht jaar als adjunct-directeur bij FLOT gewerkt. We hebben gedurende die periode eigenlijk altijd samengewerkt. Aanvankelijk omdat je voorzitter van onze Raad van Advies was, later omdat we de mooie opleidingsschool Trion mochten besturen. Ik bewaar goede herinneringen aan ons fijne contact en wens je alle goeds toe in je volgende levensfase!


Wiel Sporken, ORION / Udens College

Beste Lambert, Wij kennen elkaar al vanaf de tijd dat jij werkzaam was voor de provincie. In die tijd waren we druk met de onderlinge afstemming van het onderwijs (en de doorlopende leerweg) binnen het Samenwerkingsverband vmbo - roc's Noord Brabant Noord Oost. Ook toen al was jij gericht op verbindingen leggen tussen enerzijds de diverse overheidsinstanties en anderzijds tussen de opeenvolgende onderwijssoorten. Het was dan ook weer een prettige hernieuwde kennismaking in ORION-verband. Jouw openheid en jouw gerichtheid op wat ons bindt heb ik altijd zeer gewaardeerd. Het was prettig met jou samen te werken, waarbij jij vooral ook een significante bijdrage hebt geleverd in de meer bedrijfskundige en beheersmatige aspecten. Onze gemeenschappelijke bourgondische insteek maakte onze samenwerking nog prettiger. Het is jammer van het gemiste feestje, maar er komt beslist nog een gelegenheid om oude herinneringen op te halen, hetzij in Grave of in Rooi. Lambert het gaat jou goed.


Bob Hofman, ICT&E

Beste Lambèrt, ik heb je tijdens onze gezamenlijke internationale studiereizen leren kennen als een sterk betrokken, genietend, deskundig en op zijn tijd relativerend mens. Zowel in Canada als in Australië genoot je zichtbaar van wat deze landen ons boden en was je een fijne medereiziger wiens gulle lach ik nog hoor schateren. Wens je hele fijne tijd toe, geniet.


Raymond Godding, Godding & co

Beste Lambèrt, we zijn bijna op dezelfde dag jarig. Jij mag met pensioen. Ik mag nog even doorwerken ;-) Ik wil je bedanken voor de goede gesprekken die we hadden, voor jouw vertrouwen bij de productie van de film voor het Jan van Brabant College en voor jouw bijdrage in het bestuur van Vosabb, waar ik nog steeds een goede band mee onderhoud. Je hebt je in Helmond sterk gemaakt voor goed onderwijs, voor inclusief onderwijs, met kansen voor iedereen. Als belangrijke bouwsteen voor samen leven en samen leren. Je hebt de weg bereid, nu mogen anderen hun eigen pad gaan vinden. Het ga je goed. Veel geluk in alles wat je onderneemt. Vele liefdevolle jaren met je naasten en ieder die je dierbaar is.


Manny Liebregt, obs De Rank

Beste Lambèrt, ik vond het een waar genoegen om je (een beetje) te hebben leren kennen tijdens de bijeenkomsten van het overleg Helmondse scholen (OHS). Daar heb ik jou als een integere, vriendelijke en wijze man ervaren. Ik wens je het allerbeste in deze nieuwe levensfase, veel geluk en vooral ook veel fijne momenten met je gezin en familie.


Hans Schuit, BMC

Dag Lambèrt, we kennen elkaar nog maar net en ook al heb je een zekere eerbiedwaardige leeftijd bereikt: jammer dat je vertrekt als bestuurder bij het Jan van Brabant. No offense voor je opvolger, maar ik had je graag nog even aan boord gehad in het fusietraject, omdat je in iedere vezel uitstraalt waar Jan van Brabant voor staat, omdat je echte teamplayer bent en omdat je heel plezierig in de omgang bent (ooit hebben ze daar het woord 'aimabel' voor uitgevonden). Ik had je dan ook graag een afscheid in volle glorie gegund, maar daar zijn de tijden helaas niet naar. Ik ben ervan overtuigd dat je niet of je lauweren gaat rusten of je zult vervelen, maar leven in een iets lagere versnelling lijkt mij persoonlijk geen straf. Ik wens je nog vele jaren in geluk en goede gezondheid.


Petra de Bruijn, SPVOZN

Beste Lambert, onder andere binnen Trion opleidingsschool prettig met je samengewerkt. Je hebt een ijzersterk geheugen (waar ik regelmatig gebruik van moest maken ...), zoekt de nuances op en blijft verbinden: in het nu en naar de toekomst. Wat ga je doen op je eerste dag met pensioen? Leef je pensioen!


Carla Scholten, Embedded Fitness

Dank voor je warme belangstelling in zaken die ons samen raakten of boeiden. Ik denk hierbij zelfs terug aan de periode dat de groene campus in wording was en diverse partijen daar een plek moesten vinden, waaronder Fontys. Maar ook aan Korea waar je zoon nu woont, aan interactief bewegen en Rotary bijeenkomsten. Een hele fijne toekomstige tijd gewenst.


Marco Diemel, Jan van Brabant

Dag Lambèrt, je gaat met pensioen en onze school gaat verder zonder jou. En jij gaat verder zonder onze school. Dat zal voor ons en ook voor jou even wennen zijn denk ik. Want werk en privéleven is niet een tegenstelling. Werk is een belangrijk deel van ons leven. Jij bracht dat mooi samen door vanaf het begin dat ik op het Jan van Brabant College werkte, te weten wie ik was en hoe het met me ging. Dat ging je zo gemakkelijk af, alsof je elke dag op de "Kleine Jan" rond liep. Ik heb dat altijd zeer gewaardeerd. Dank voor alles wat je gedaan hebt en veel geluk in de tijd die nu aanbreekt. Hopelijk horen we in de toekomst nog eens van jouzelf, hoe het met je gaat.


Theo Koolen, Rebels Advies bv

Beste Lambèrt, jammer dat dit afscheid niet fysiek kan plaatsvinden. Daar is helaas niks aan te doen. Ik heb in al die jaren dat ik met Jan van Brabant College te maken had (en jij was toch mijn sparringpartner) alleen maar positieve ervaring. Jammer dat het concept dat wij samen al vanaf ca 2000 zijn gaan uitwerken niet tot volledige wasdom is gekomen. Mijn gevoel naar jou is alleen maar versterkt. Jij was een warm pleitbezorger van een constructieve samenwerking en bouwen aan een concept dat niet alleen Jan van Brabant, OMO en Helicon sterker maakte maar ook de leerlingen en de bedrijven in de regio. Jij gaat nu aan een volgende fase beginnen. Geniet ervan. Graag nodig ik je samen met je partner uit om een keer bij mij/ons op bezoek te komen en dan kunnen we onder het genot van een koffie/vlaai en een drankje nog wat herinneringen ophalen. Nogmaals dank voor de fijne samenwerking.


Wiel Wijnen, TiB regio Brainport

Beste Lambèrt, in een recent gesprek hadden we het erover. 'Wat is de rode lijn in een langdurige carrière in het onderwijs?' - 'Betrokkenheid bij de leerling' was de conclusie. Waarbij de wat minder fortuinlijke leerlingen de rol van primus inter pares vervullen. Het is een groot goed, in het onderwijs te mogen werken. Het gevoel te hebben dat je een positieve bijdrage, hoe bescheiden ook, hebt kunnen leveren aan de loopbaan van de leerling die aan je verantwoordelijkheid is toevertrouwd. Ik vertelde je over een beeld dat geïnspireerd door dat thema gemaakt is. Ik voeg een foto toe. Het is niet alleen een beroepshouding, het is een levenshouding. Ook als je niet meer in een onderwijscontext verkeert zul je er evenzeer van kunnen genieten. Ik wens je een aangename (vrije) tijd toe!


Martin Arits, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, veel contact hadden we niet, maar aangezien we beide in het A gebouw zaten, kwamen we elkaar wel vaker tegen. En dan moesten we toch even kort de situatie van onze club in Eindhoven analyseren. Dank voor je inzet voor het Jan van Brabant College en geniet van je pensioen. En misschien zien we elkaar nog eens bij PSV.


Niek van der Zanden, Regionaal Samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Eindhoven en Kempenland

Beste Lambèrt, ik heb je leren kennen als een aimabele bestuurder van een school die goed aangeschreven staat. Je was in staat om breder te kijken dan alleen de eigen school en je hebt je dan ook vaak ingezet voor het algemeen belang van het onderwijs. Jammer dat ik je niet persoonlijk de hand kan komen drukken, maar wellicht spreken we elkaar in de toekomst nog eens. Voor nu wil ik je, ondanks de beperkingen wegens corona, een mooi afscheid toewensen en voor straks een mooie toekomst in vooral een goede gezondheid. Het ga je goed!!


Wilma Witsiers, echtgenote Lambèrt

 


Hans van Heck, voormalig bestuurslid

Hallo Lambèrt, bedankt voor de jarenlange samenwerking, die ik in de diverse besturen van de Jan van Brabant met jou heb gehad. De wijze waarop jij leiding gaf aan de Jan van Brabant was altijd inspirerend, deskundig en zeer integer. Geniet samen met Wilma en kinderen van een zeer welverdiend pensioen. Een welgemeend advies (en ik spreek uit ervaring), doe de eerste tijd "rustig" aan en geniet van het niet meer "moeten", maar het "mogen". Nogmaals bedankt en ervaar de vrijheid.


Nicole Streppel, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, ik ben blij voor je dat je met pensioen gaat, echt waar! Maar ga het kopiëren van de vergaderstukken op vrijdagmiddag wel erg missen, hoor! Ik wens je, samen met je vrouw Wilma en natuurlijk de kinderen en kleinkinderen, een mooi, sportief, gezond, gezellig, uitdagend, rustig en fantastisch pensioen toe. Ik heb nog een fotootje toegevoegd...... mooi tussen de leerlingen, waar het tenslotte allemaal om draait, toch?! Geniet er van....tot vrijdag! KOM JE NOG EENS KLETSEN NA EEN TIJDJE?


Paul Rosenmöller, voorzitter VO-raad

Beste Lambèrt, via deze wat onpersoonlijke weg wil ik je hartelijk dank zeggen voor de samenwerking de laatste jaren. Na een groot aantal jaren komt er een eind aan je verbintenis met Jan van Brabant en het voortgezet onderwijs. Je hebt een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen en vernieuwen van het (openbaar) onderwijs in de regio. Alle reden om daar met grote tevredenheid op terug te kijken. In VO-raad verband hebben we elkaar op veel momenten ontmoet. Fijn dat je vaak ‘van de partij’ was. Ik hoop dat je kunt gaan genieten van je pensioen, maar ook dat je met al je ervaring op een of andere manier nog betrokken blijft bij de publieke zaak. Alle goeds, een goede zomer en hartelijke groet.


Judith de Wilde, Jan van Brabant College

Lambèrt, toen ik werd aangenomen gaf je duidelijk aan dat je twijfels had of ik het lichamelijk aan kon. Enkele maanden later kwam je hierop terug. Dat is klasse. Wat mij vooral bij zou blijven is dat je een rustige man bent met een duidelijke visie. Zakelijk maar altijd een doel voor ogen hebbend. Ondank de grote groep aan medewerkers toonde je oprechte belangstelling in de mens. Jammer dat we geen groot afscheidsfeest kunnen houden en dus ook geen persoonlijke handdruk kunnen geven. Geniet van je pensioen en blijf gezond! Het ga je goed.


Michel Dankers, Elde College

Beste Lambèrt, op een later moment nemen wij nog persoonlijk afscheid van elkaar. Nu even middels een berichtje op jouw ‘afscheidssite’. Graag wil ik je hier danken voor de vele jaren van prettige samenwerking binnen en buiten ORION. Zoals veel bestuurders, heb ook jij een duidelijke mening die je meestal niet onder stoelen of banken hebt geschoven. Een man een man, een woord een woord. Als jij iets belooft, dan kun je er als vanzelfsprekend vanuit gaan dat je je belofte nakomt. Eerlijk, oprecht, betrouwbaar, degelijk, soms wat hoekig maar als jij praat luistert iedereen. Een echte onderwijsman, begaan met leerlingen en collega’s. Ook voor mij ben je een dierbare collega van wie ik heb mogen leren en met wie ik heb mogen discussiëren. Van al deze gesprekken heb ik genoten. Ik wens jou, Wilma, de kinderen en kleinkinderen alle goeds toe voor de toekomst. Tot later!


Robin Verleisdonk, Bibliotheek Helmond-Peel

Beste Lambèrt, je had altijd oog voor kansen en ontwikkelingen in de stad en hebt in je rol altijd verder gekeken dan de muren van het Jan van Brabant. Dat bleek ook wel uit je constructieve bijdrage op de netwerkavond in het najaar van 2019 over de toekomstvisie van de Bibliotheek. Je zag allerlei kansen voor de Bibliotheek en het gebouw. Binnen het onderwijs van het Jan van Brabant College was er mede door jouw bijdrage veel aandacht voor de taalontwikkeling van leerlingen en specifiek voor nieuwkomers in onze stad. Door een samenwerking tussen onderwijs, welzijn en Bibliotheek hebben we op dat vlak mooie stappen gezet en die blijven we zetten, dank daarvoor! Je mag terugkijken op een mooie bijdrage aan het Helmondse en de vele jongeren die zich op het JvB hebben weten te ontwikkelen. Alle goeds voor de toekomst!


Freek Plooij, Canon Nederland

Hallo Lambèrt, hartelijk dank voor de plezierige samenwerking en het vertrouwen in ons. Geniet van je pensioen samen met je gezin. Veel geluk en goede gezondheid. Geniet ervan!


Noud Cornelissen, Cornelissen Communicatie

Beste Lambèrt, onze samenwerking gaat terug tot 1997 toen ik als zelfstandig onderwijsadviseur begon. We kennen elkaar al veel langer. Ik had destijds verkering in Sint-Oedenrode en jij woonde daar toen. Het zal ongetwijfeld bij Jan Bosch geweest zijn. Had jij toen niet een hele grote bos haar? We hebben met elkaar gewerkt tijdens trainingen in Orion-verband en ik ben ook weleens bij jou op het Jan van Brabant geweest. Vanaf het begin heb ik het prettig gevonden met je te werken: je was gemoedelijk en duidelijk. Die combinatie, daar hou ik van. Het gaat je hopelijk goed, in de Graaf en omstreken. Wellicht dat we elkaar nog eens tegenkomen. Zou mooi zijn.


Gertjan Aarts, Aarts Risicoadvies

Hallo Lambèrt, we kennen elkaar al wat jaren via Rotary Helmond. Ik heb je daar ervaren als een zeer bevlogen mens en vakman. Jouw overtuigende verhalen en mededelingen vonden altijd gehoor en waren immer boeiend. We zullen je missen als bestuurder in Helmond, als Rotary-vriend maar vooral als mensen-mens. Ik wens je samen met Wilma en je dierbaren alle goeds in de toekomst en bovenal een goede gezondheid. Het ga je goed.


Wietse van Dijk, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, als vaste bewoner van het A-gebouw heb ik je natuurlijk vaak voorbij zien komen lopen, maar ook als voorzitter van de GMR heb ik regelmatig met je mogen werken. Ik heb het altijd erg gewaardeerd dat je altijd persoonlijke aandacht had voor mij en mijn collega's. Daarnaast heb ik bewondering voor de wijze waarop je je hebt ingezet voor de belangen van het Jan van Brabant College, zowel binnen als buiten de school. Bedankt daarvoor, en geniet ervan!


Wanda Velt, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, wat gaat de tijd snel. Het zal echt even wennen zijn zonder jou op onze Jan! Want wat heb jij veel voor onze school gedaan. Je mag oprecht met trots terugkijken op alles wat je hebt neergezet. Het zal dan ook vast even wennen zijn om dit los te laten. Maar ik verwacht eerlijk gezegd niet dat je niet echt stil zult gaan zitten de komende jaren. Ik vond de gesprekjes die we hebben gehad erg gezellig en probeer me nog steeds voor te stellen hoe jij kampeert in een klein tentje. Lambèrt, veel geluk en gezondheid en wie weet tot ziens! Wanda (ps en dankzij jou weet ik het streepje op de e voor altijd te vinden)


Susanne Buck, Netwerkbureau Jan van Brabant College

Namens het Netwerkbureau wens ik je een inspirerende tijd toe voor na je pensionering. Geniet ervan!


Verrassingsbezoek schoolbestuurders ORION kennisnetwerk

Dinsdag 7 juli brachten de schoolbestuurders van de scholen binnen het ORION kennisnetwerk een bezoek aan het Jan van Brabant College vestiging Molenstraat om Lambèrt persoonlijk te bedanken. Hij was aangenaam verrast!


Bart van Genugten

Beste Lambèrt, hoi pap, het is voor mij niet in woorden te omschrijven hoeveel waardering ik heb voor jou als vader en als professional. Maar ik ga het toch proberen, hier vanuit het verre Zuid Korea. Wonen in Zuid Korea is niet altijd makkelijk geweest, dat komt omdat de persoon waarop ik altijd kan terugvallen in Grave woont: ons pap. Met veel bewondering heb ik gekeken naar je carrière en de passie waarmee je elke dag naar je werk ging. Nooit heb ik je horen klagen en als er gewerkt moest worden dan ging je er 101% voor. Als je thuiskwam na een lange werkdag was niks van vermoeidheid zichtbaar; je had altijd nog voldoende energie die je met liefde in de familie stak. Nu ik daar later op terugkijk, denk ik “dat moet niet altijd makkelijk geweest zijn”. De kers op de taart is dat je je ook nog eens bewezen hebt als uitstekende opa, de goede indruk zal daarmee nog zeker een nieuwe generatie meegedragen worden. Meer dan verdiend. Ik hoop dat je kan genieten van je welverdiende pensioen, samen met mam, de kinderen (reisjes naar Zuid Korea^^?) en de kleinkinderen. Ik proost virtueel op een top vader, maar hopelijk snel in één van de Graafse kroegen met een lokaal gebrouwen speciaal bier.


Trees Dunk, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, ook voor jou is het nu dus zover. Ik hoop dat de komende levensfase even inspirerend voor je zal zijn als de jaren die achter je liggen. Al heb ik met nog zoveel plezier les gegeven, voor mij ging er (13 jaar geleden alweer!) een nieuwe wereld open. Moge dat voor jou ook zo zijn.


Jan Krol, New Boxes

Beste Lambèrt, jammer dat we elkaar niet kunnen ontmoeten. Wat was het leuk geweest om samen met je netwerk jouw loopbaan gezamenlijk af te sluiten op een typisch bourgondische manier. Een afsluiting in stijl die eigenlijk bij je hoort. Graag spreek ik mijn waardering uit voor de inspanningen die jij gedurende jouw loopbaan en zolang ik je ken hebt gedaan om het onderwijs in de regio Helmond naar een hoger plan te tillen. Netwerkend, verbindend, toegankelijk en doortastend zijn enkele woorden die ik graag aan je toeschrijf. Je stond voor de zaak, was transparant, collegiaal en ook altijd belangstellend naar de ander zonder verschil te maken. Dat siert je. Ook tijdens de ontwikkeling van De Groene Campus, waar we intens aan hebben gewerkt heb je op een loyale wijze ondersteuning geboden en initiatieven genomen en ontplooid. Ondanks het plaatje een andere inkleuring gekregen heeft is het onderwijs In Helmond daardoor dichter naar elkaar gegroeid en is daar veel van geleerd. Dank voor de hele fijne en prettige samenwerking en wellicht biedt de komende tijd weer meer ruimte om elkaar weer te treffen om zowel terug als vooruit te kijken. Ik wens je samen met je gezin een hele mooie toekomst in de volgende fase van je leven.


Herbie Guldenaar, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, ik wil je bedanken voor alle zorg en steun die hebt verricht voor mij. Je vroeg me altijd hoe het met mij was, naar mijn muziek en concerten. Soms wat langere gesprekken over iets dat je had opgevangen in de muziek of over je zoon die ook muziek maakte. Fijn vond ik dat het geen zakelijke gesprekken waren maar persoonlijke gesprekken. Ik wens je veel goeds in de periode die nu gaat komen en misschien komen we elkaar weer een keer tegen bij een concert.


Nick Remijnse, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, in mooie en soms ook lastige tijden heb jij ''onze school'' een koers laten varen. Al meer dan 150 jaar geschiedenis heeft deze school waar ook jij onderdeel van uit maakt. Ik wil je graag persoonlijk bedanken voor jouw inzet. Laten we hopen dat ''de Jan'' nog een lange geschiedenis tegemoet ziet, waar jouw naam niet alleen als kleine voetnoot opgenomen wordt maar groots wordt vermeld.


Jan Hermans, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, je was vaak actief voor het Jan van Brabant op landelijk niveau. En een vergadering in Utrecht of andere grote stad in het land met een hele hoop bobo's was dan ook geen uitzondering. Toch wist jij de binding met velen van ons op de werkvoer te behouden. Je was niet te beroerd om even de handen uit de mouwen te steken en 5 zware dozen met microscopen af te geven in een dubieus winkeltje in Utrecht zodat deze verscheept konden worden naar Suriname voor een tweede leven daar. Ook kwam je elk jaar trouw op de laatste lesdag de fietsgroep trakteren op een rondje ergens op een terras rondom Helmond. Ik heb dit altijd zeer gewaardeerd. Ook de jaarlijkse gezamenlijke nieuwjaarsborrel was een moment voor jou om ons allen toe te spreken en een hart onder de riem te steken. Dank voor alle mooie worden, je tomeloze inzet en geniet van de vrije tijd die voor je ligt. Het gaat je goed.


Rutger van Deursen, Ivo-Deurne

Beste Lambèrt, we kennen elkaar meer dan 10 jaar. We kwamen elkaar voor het eerst tegen tijdens de ontwikkeling van passend onderwijs in de Peel regio. Ik werkte op dat moment als projectleider namens BMC. Later liepen we elkaar opnieuw tegen het lijf als schoolleiders. Je was vrijwel altijd positief en vaak ook beschouwend. Je wist het belang van je eigen school en het belang van de regio goed te verenigen. Maar meest opvallend vind ik je oog voor de leerling en daar gaat het toch primair om. Dank voor een prettige samenwerking. Geniet van de tijd die voor je ligt met iedereen die je lief is.


Ben Neggers

Beste Lambèrt, mede door jouw toedoen valt er veel te memoreren over de veelzijdige samenwerking tussen het Stedelijk College Eindhoven (SPVOZN) en het Jan van Brabant: internationalisering, tweetalig onderwijs, ICT, om een paar speerpunten te noemen. Vanwege je afscheid ligt de keuze voor een feestelijk moment dat we samen beleefden voor de hand.
Dé inspiratiebron voor beleidsvoorbereiding op ICT-gebied was een bezoek aan het congres van de International Society of Technology and Education, wereldwijd een van de invloedrijkste organisaties waar beide stichtingen bij waren aangesloten. Naast “state of the art” keynote sessies trokken we voor enkele dagen van vroeg tot laat in de namiddag door het convention center langs lezingen, panel discussies, demo’s en workshops.
En natuurlijk was de dagelijkse evaluatie onder de avondmaaltijd een niet te missen hoogtepunt. Hoe de locatiekeuze tot stand kwam, staat me niet precies meer bij, maar met zekerheid kan ik verklaren dat –zo dat in de VS überhaupt een punt van aandacht is- de hoeveelheid in te nemen calorieën niet het criterium is geweest. Het toppunt (of zo men wil dieptepunt...) vormde een bezoek Biergarten Riverwalk in San Antonio, compleet met een “sausage platter”, pretzels en natuurlijk een plens Hofbräu München: je bent immers in de VS! Het waren inspirerende dagen en gezellige avonden waar jij ongetwijfeld ook na je pensionering met genoegen aan zal terugdenken.
“Zum Wohl” Lambèrt, op je toekomst!


Jannette van de Kolk, Jan van Brabant College

We kunnen niet zonder jou…, maar we gaan het wel proberen. Bedankt dat je altijd een luisterend oor had voor mij. Je was altijd geïnteresseerd in alle dingen die langs kwamen. Het voelt zo bevoorrecht jou gekend te hebben, door je ervaring en goede raad heb je veel voor mij betekend. Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin. Geniet nu maar lekker van je gezin en van je welverdiende pensioen.


Rob Venema, Proefwerk ICT

Beste Lambèrt, dank voor de jarenlange en altijd bijzonder prettige samenwerking binnen het Jan van Brabant College en het ORION verband. Geniet van je pensioen en vooral de leuke dingen in het leven. Dat zijn natuurlijk ook de raden van toezicht :-)


Wies Beljaars, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, na een lange periode van werken, waarvan de laatste 21 jaren als collega, ga je nu met je welverdiende pensioen. De school gaat veranderen, want ook al was je niet altijd aanwezig; jouw invloed was heel duidelijk te ervaren en daar ben ik altijd blij om geweest. Je belangstelling voor onze school als school, maar ook het leven er omheen heb ik altijd heel erg gewaardeerd en daar ben ik je dan ook heel erg dankbaar voor. Je gedroomde afscheidscadeau aan ons heb je ons nu helaas niet kunnen geven, maar ik weet zeker dat ook Geert-jan verder gaat in dat proces en probeert om de gezamenlijke droom uit te laten komen. Dat gaat zeker een keer lukken! Hartelijk dank voor alles wat je voor onze school gedaan hebt. Ik wens je heel veel liefde, gezondheid en geluk voor jouzelf, Wilma, je kinderen en kleinkinderen en ik hoop je in de toekomst zeker nog tegen te komen.


Minke Knol

Beste Lambèrt, we hebben maar kort samengewerkt, maar het was mij een waar genoegen om kennis met je te mogen maken. Betrokken, deskundig en sterk op de verbinding. Je weet feilloos wat scholen nodig hebben en handelt daar ook naar. Ik had graag langer met je gewerkt, om meer van je te leren. Ik wens je alle goeds voor de toekomst! PS. ik hoop nog eens contact met je op te mogen nemen voor een interview over 'Het verschil maken in het onderwijs'. Een reeks waar ik momenteel mee bezig ben.


René Markslag, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, je neemt afscheid als bestuurder van o.a. De grote Jan, ook mijn school gedurende inmiddels tien jaren. Het is je van harte gegund, maar ik vind het jammer. Je bent de eerste bestuurder uit mijn carrière die ik daadwerkelijk heb gekend, gezien, gesproken, zelfs bij in de auto heb gezeten. Eerdere bestuurders zaten in dure kantoren, ver van de drukte. Een van mijn laatste hoogste bazen is een staatssecretaris geweest die zich graag met excellentie had laten aanspreken. Jij was anders, laagdrempelig. Bijna letterlijk zelfs gezien de talloze keren dat we elkaar tegenkwamen in de gang in het A-gebouw, waar aan de ene kant jouw kantoor lag en aan de andere 'mijn' lokaal. Toen we elkaar de eerste keer daar ontmoetten, toevallig, hoefde je mijn naam niet te vragen: die kende je al. En je onthield hem ook nog. Ik heb geen verstand van besturen. Maar je moet het heel goed hebben gedaan gezien de buitengewoon goede organisatiestructuur van de school, het fijne werkklimaat en de zorg en aandacht voor de medewerkers. Ik heb het aan den lijve mogen ervaren tijdens een periode van broze gezondheid. Begeleiding, meedenken, belangstelling..., geweldig! Dit is in bijna veertig jaar mijn vierde werkplek. Lest best! Ik ben heel blij dat ik hier kon komen werken en dankbaar voor alle steun die ik heb mogen ervaren, tot in de hoogste regionen. Dankjewel Lambèrt. Laat het jou en je dierbaren heel goed gaan samen! Misschien komen we elkaar nog wel een tegen in het Graafse.


Marianne Buis

Ha Lambèrt, ik zag je net bij de slijterij vandaan komen, met een doosje spiritualiën, waarschijnlijk ingeslagen voor je afscheid in Corona stijl. Wij kennen elkaar van onze studententijd in Nijmegen. Toen was je al een ‘no nonsense’ mens, met de instelling: niet lullen, maar poetsen. Het doet mij deugd te lezen dat je deze levensinstelling hebt volgehouden, getuige de vele reacties. We zijn allebei in Helmond beland, om verschillende moverende redenen. Ik wens je een geweldige after work tijd met je geliefde familie. Voor Helmond was jij een geweldige aanwinst.


Noud en Mien van der Linden

Beste Lambèrt. Het is een tijd geleden dat wij samen hebben gewerkt. En hebben dat altijd als prettig ervaren. Wij wensen je veel gezondheid en geniet van je pensioen met Wilma en de kinderen.


Tertske van Dijk-Besselink, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, het kost jou zichtbaar moeite om het Jan van Brabant College te verlaten. De drie bomen met de Jan van Brabant genen zijn geworteld in Helmond. Je hebt de bomen laten groeien. Viel de oogst van de bomen tegen dan werden de waterloten weggesnoeid en de nodige voedingsstoffen verstrekt. Na de bestuiving door de ijverige bijen droegen de bomen dan prachtige vruchten. De zorg voor de bomen ligt nu in handen van Geert-jan. Je kunt met een gerust hart de boomgaard achterlaten. Geniet van de tijd die komen gaat met Wilma, jouw kinderen en kleinkinderen. Het allerbeste toegewenst!


Ruud Smoorenburg, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, als meubelstuk van het Jan van Brabant College die jou nog heb zien komen dank ik je voor de prettige samenwerking die ik al die jaren mocht ondervinden. Het gevoel dat er altijd een luisterend oor was als ik weer eens met een frustrerend ICT vraagstuk zat en de actie die vaak meteen ondernomen werd heb ik als zeer prettig ervaren. Voor mij duurt het ook zolang niet meer ik wens je veel gezonde en hopelijk wat minder drukke jaren toe.


Hans van de Ven, Eindhovens Dagblad

Beste Lambèrt, Kun je als journalist een band met iemand opbouwen zonder de professionele afstand te verliezen. Het antwoord is 'ja'. Dat gevoel heb ik met jou. Het heeft te maken met onderling respect voor ieders rol. Maar vooral door jouw open houding. Jij was altijd bereid om mij te woord te staan. En niet alleen als er iets leuks te melden was over jouw school. Daarin herken je de professional. Altijd kwam je met een goed verhaal. Nooit om zaken heen draaiend, daarbij natuurlijk het belang van de Jan van Brabant voor ogen houdend. Als je iets nog niet kon zeggen, dan legde je dat goed uit. En we praatten ook over andere, meer persoonlijke zaken. Het waren prettig uren en boeiende gesprekken op jouw werkkamer, Lambèrt. Bedankt daarvoor. Ik wens je nog fijne jaren met je vrouw, kinderen en kleinkinderen in het mooie Grave. Geniet van het leven.


Fedor Kaebisch, Oudervereniging Jan van Brabant College Molenstraat

Beste Lambèrt, als oudervereniging van het Jan van Brabant College aan de Molenstraat hebben we direct niet echt veel met je te maken gehad. Desalniettemin zijn wij er ons van bewust dat zonder jouw inspirerende leiding de Jan nu niet zou staan waar ze nu staat. Een open en toegankelijke school, met fijne docenten en een visie op onderwijs, die ons als ouders het vertrouwen geeft om onze kinderen naar de Jan te laten gaan. En natuurlijk is er af en toe gedoe. Met jouw brede ervaring, gekoppeld aan de mooie anekdotes waaruit je regelmatig putte, lukte het je telkens om ook aan gedoe een positieve wending te geven. Zelfs bij de her-/verbouw gaat dat vast nog lukken. De school gaat je missen en jij wellicht de school ook. Geniet van je welverdiende pensioen!


Daphne Scholten, Daadvies

Beste Lambèrt, gefeliciteerd dat je in goede gezondheid en met een goed gevoel het Jan van Brabant kunt achterlaten en overdragen. Tijd om andere dingen te gaan doen! Ook die zul je vol overgave en toewijding doen, met je eerlijkheid, rust, je scherpe analyses en oprechte interesse in je medemens. De eigenschappen, die ik in jou zag, tijdens mijn jaartje Privacy Introductie en implementatie bij het Jan van Brabant. Die eigenschappen vielen me daar, op "jouw eigen terrein" veel meer op dan in de wat grotere Rotary bijeenkomsten. Maar altijd, alleen waar nodig, doe jij je zegje, weloverwogen en met oog voor je toehoorders, maar met een eigen en duidelijke mening. Dank voor de mogelijkheid die me gegeven is en voor de menselijke discussies naast de wettelijk inhoudelijke over privacy. Het inzetten van mijn rode autootje voor de laatste schooldag in 2020 was ook een beetje mijn bijdrage aan JOUW afscheid. De foto staat op jouw telefoon! Het ga je goed, en dankjewel.


Cathalijne Dortmans, wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid gemeente Helmond

Beste Lambèrt, los van het verrassingsbezoek dat ik samen met de burgemeester aan je bracht een paar weken geleden, laat ik hier ook een boodschap voor je achter. Je zei zelf: het voordeel van een afscheid op deze manier is dat je op je gemak alle groeten en boodschappen rustig kunt nalezen. Toch had ik je een groots afscheid gegund, wat helaas door Corona niet mogelijk zal zijn. Want na zoveel jaren inzet voor het Jan van Brabant College en de gemeente Helmond, zou je zo’n afscheid hebben verdiend. We hebben prettig met elkaar samengewerkt en met respect voor elkaars posities het goede gesprek kunnen voeren, onder andere over de huisvesting van Jan van Brabant, Molenstraat. Ik snap dat je liever afscheid had kunnen nemen met een besluit van het gemeentebestuur daarover. Ik hoop dat er met de ingeslagen weg van het onderzoek naar collectieve doordecentralisatie ook voor het Jan van Brabant alsnog mogelijkheden zullen blijken te zijn. Weet je verzekerd dat het gesprek daarover een vervolg zal krijgen met jouw opvolger Geert-jan. Dank je wel voor alles wat je voor je leerlingen hebt betekend (inclusief de boefjes), voor je bijdrage aan onze stad en voor je grote betrokkenheid bij kwalitatief goed onderwijs. Geniet van de tijd die jou nu ten deel valt om weer andere dingen te kunnen doen en als je ooit in de buurt bent, je bent altijd welkom voor een kop koffie. Hartelijke groeten en graag tot ziens!